Voetreflexzonetherapie

Voetreflexzonetherapie


Voetreflexzonetherapie

Aan de onderkant van de voeten zitten reflexzones die corresponderen met onze organen. Disbalans in het weefsel (huid, spieren, gewrichten en pezen) in het lichaam is terug te vinden op de corresponderende reflexzone op de voet. Door op een bepaalde manier druk te geven op deze zone wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd en gaat de energie weer stromen. Doordat de lokale doorbloeding wordt genormaliseerd, functioneren organen beter. Zuurstof en voeding kunnen de weefsels bereiken en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.  Vaak worden klachten  veroorzaakt door stress. Veel klachten verdwijnen, zowel lichamelijk , als geestelijk door het ontspannen tijdens de voetreflexzonetherapie.

voetreflex-page-001

Hoe ziet een behandeling eruit?

Op basis van je klachten stel ik een behandelplan op wat we samen bespreken. Iedere behandeling begint met een heerlijk voetenbadje met magnesiumvlokken en voetmassage. Afhankelijk van je klachten, zal ik op verschillende zones op je voet druk geven en/of strijken. Omdat het lichaam tijd nodig heeft om zich te herstellen maak ik een nieuwe (bel)afspraak na een maand. Dan kunnen we kijken hoe het gaat en of er nog een nieuwe afspraak nodig is.

Mijn diploma voetreflexzonetherapeut heb ik in 2003 behaald. Maar om helemaal up to date te zijn van de nieuwste inzichten van voetreflexzone therapie heb ik in 2017 een 7-daagse cursus voetreflexmassage gevolgd.

Ook als je geen klachten hebt, kan voetreflexmassage preventief veel voor je betekenen. Het zorgt voor een verhoging van vitaliteit en gezondheid en ontspant lichaam en geest. Zorgt voor een betere weerstand, lagere bloeddruk, afvalstoffen worden beter afgegeven en bloedsomloop en lymfestromen worden geactiveerd. Daarnaast zorgt voetreflexmassage voor een verminderde pijnervaring door de afgifte van oxytocine, ook wel ‘’gelukshormoon’’ genoemd.

Voetreflexzonemassage is een echte aanrader! De behandeling duurt ongeveer een uur.